به گزارش فراز، عباس مسجدی آرانی صبح امروز یکشنبه ششم تیر ماه و در ششمین روز هفته قوه قضاییه در بازدید از بخش های مختلف دادسرای جرایم پزشکی ضمن دیدار و گفت و گو با مراجعین، در جلسه ای با سرپرست دادسرا گفت: نعمت سلامتی مهم ترین موهبت الهی به انسان است و قوه قضاییه با افرادی که بخواهند از این موضوع سودجویی کرده و سلامت مردم را به خطر بیاندازند، به شدت و جدیت برخورد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه جامعه پزشکی خدمتگزار مردم و افرادی قابل اعتماد هستند، افزود: پزشکان افرادی خدوم و زحمتکش هستند که باید حرمت آنان حفظ شود و هرچه برای پزشکان حرمت بیشتری قائل شویم آنان نیز با دلگرمی بیشتری به مردم ارائه خدمت می کنند.
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور با تأکید بر اینکه کمتر از دو درصد پزشکان تخلف می کنند، خاطرنشان کرد: درصد بسیار اندکی از پزشکان با نادیده گرفتن حقوق مردم مرتکب جرم می شوند که باید با آنان برخورد جدی صورت گیرد اما در مورد اکثریتی که سهوا مرتکب قصور می شوند ضمن توجه به حفظ حقوق بیماران، باید با حفظ حرمت ها برخورد کرد.
مسجدی در ادامه به مذاکرات پزشکی قانونی و وزارت بهداشت در خصوص موارد پرتکرار در پرونده های قصور پزشکی اشاره و تصریح کرد: سازمان پزشکی قانونی کشور همواره به دنبال کاهش موارد قصور پزشکی بوده و در این مورد جلساتی نیز با وزارت بهداشت برای ایجاد تغییراتی در محتوا و مطالب آموزشی آنان در دوره های پزشکی برگزار کرده است.
وی اظهار داشت: در برخی موارد شاهد تکرار یک نوع قصور در برخی تخصص ها هستیم که به نظر می رسد با تغییراتی در محتوای آموزشی و ارائه آموزش ها و بیان تکنیک های لازم، بتوان از تکرار موارد قصور جلوگیری کرد.
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور با بیان اینکه پزشکی قانونی و دادسرای جرایم پزشکی به دلیل دسترسی به پرونده ها در پیشگیری از قصور پزشکی نقش دارند، افزود: وزارت بهداشت بر اساس مذاکرات صورت گرفته آماده پوست اندازی در نظام آموزش خود است چرا که تلاش دارد تا موارد قصور را در پزشکان فارغالتحصیل شده کاهش دهد.
مسجدی در ادامه با اشاره به برقراری سیستم ویدئوکنفرانسی کمیسیون ها و ارتباط الکترونیک مراکز گفت: دوران کرونا با تمام سختی ها و تنگناها، نعماتی نیز به همراه داشت که یکی از آن ها برقراری سیستم ویدئوکنفرانس در کمیسیون های پزشکی قانونی است. با به کارگیری این سیستم در کمیسیون ها ضمن افزایش سرعت در رسیدگی ها، بسیاری از تردد های غیر ضروری مردم به استان های دیگر و یا مرکز کاهش یافته است.
به گفته وی کمیسیون های پزشکی قانونی از مشورت و تخصص بیش از چهار هزار پزشک در تخصص های مختلف برخوردار است که عمدتا از افراد متخصص، متعهد، متدین و اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی هستند.
وی ادامه داد: علاه بر کمیسیون ها، تمامی مراکز معاینات ما نیز به نرم افزار تخصصی متصل شده و ارتباط الکترونیک آن با مراکز قضایی برقرار است که همین موضوع سرعت رسیدگی ها را افزایش می دهد.
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور با تأکید دوباره بر جلوگیری از پایمال شدن حقوق مردم، به ویژه در پرونده هایی که با سلامت جسم و روان آنان سروکار دارد و نیز حفظ شأن و منزلت پزشکان، گفت: برخورد دستگاه قضا باید به نحوی باشد که جامعه پزشکی انگیزه خود را برای تداوم خدمت به مردم از دست ندهند و متخلفان این حوزه نیز مجال و جرأت و جسارتی برای ارتکاب جرایم نداشته باشند.
مسجدی در پایان با تأکید بر آمادگی پزشکی قانونی در همکاری با دادسرای جرایم پزشکی به ویژه در خصوص اقدامات پیشگیرانه، خواستار مبارزه جدی با پزشک نماها و افرادی شد که سلامت مردم را مورد هجمه قرار داده اند.
تعامل و ارتباط ما با پزشکی قانونی در سطح مطلوبی است
در ادامه این نشست المیرا نقی زاده سرپرست دادسرای جرایم پزشکی تهران، با اشاره به ارتباط تنگاتنگ دادسرا با کمیسیون های پزشکی قانونی گفت: ارتباط و تعامل بسیار خوب و مناسبی بین پزشکی قانونی و دادسرای جرایم پزشکی وجود دارد که منجر به حصول نتایج درست در پرونده های ارجاعی می شود.
وی با بیان اینکه دادسرای جرایم پزشکی تلاش می کند برنامه های خود را در مسیر تحقق و اجرای سند تحول قضایی دنبال کند، افزود: اولین رویکرد ما در رسیدگی ها کاهش تعداد پرونده ها و نیز پیشگیری از وقوع جرایم است که با همین رویکرد پیشگیرانه در پی کاهش بروز تخلفات در حوزه های پزشکی هستیم.
نقی زاده همچنین با اشاره به موضوع پزشک نماها تصریح کرد: متاسفانه افرادی بدون هیچ گونه دانش و تخصص در امور پزشکی مداخله می کنند و عمدتا با ارائه خدمات حوزه سلامت برای مردم و مراجعین، مشکلات و عوارض جبران ناپذیری را به برای مردم به وجود می آورند.
سرپرست دادسرای جرایم پزشکی ادامه داد: دستگاه قضا در مورد افرادی که با سودجویی، سلامت مردم را به خطر می اندازند بدون هیچ ملاحظه ای برخورد خواهد کرد و در کوتاه ترین زمان نسبت به رسیدگی به جرایم آنان و پلمپ مراکزشان اقدام می کند.
وی در پایان با قدردانی از همکاری پزشکی قانونی با دادسرای جرایم پزشکی خاطرنشان کرد: در روزهای آتی طرح های بسیاری را در حوزه سلامت و مبارزه با متخلفان این حوزه آغاز خواهیم کرد اما برای موفقیت در این مسیر به همکاری دستگاه های دیگر همچون پزشکی قانونی و وزارت بهداشت نیاز داریم چرا که قطعاً موفقیت در این حوزه نیازمند حرکتی همه جانبه است و در عین حال موفقیت در حوزه پیشگیری قطعاً به نفع مردم خواهد بود.
یادآور می شود در این بازدید دکتر مسعود قادی پاشا معاون پزشکی و آزمایشگاهی، دکتر بابک سلحشور مدیرکل امور کمیسیون های سازمان و دکتر حامد نائیجی مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان، دکتر مسجدی را همراهی کردند.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟